Yksilöllistä valmennusta urheilijoille

Urheilijoiden yksilöllinen valmennus vaatii paljon ja monellakaan valmentajalla ei ole kokonaiskuvaa siitä mitä fyysinenvalmennus yksilötasolla vaatii se ei keskity vain tavoitteisiin tai lajiin. Valmentajana tehtäväsi on tehdä harjoittelusta turvallista urheilijalle alusta saakka ja valmentajan tuki on tärkein elementti kaikessa.

Valmennuksessani alussa keskitytään luomaan pohja harjoittelulle ja kehittämään urheilijan heikkouksia. Harjoittelussa on 3 elementtiä joihin urheilijan harjoittelussa keskitytään, joilla myös mitataan urheilijan kokoaikaista kehitystä päiväkirjamaisesti.

Urheilijan harjoittelun 3 elementtiä

Viikkosuunnitelma

Urheilijan viikkosuunnitelmalla varmistetaan ettei urheilijan harjoittelussa ilmene ylikuormitusta, joka aiheuttaisi urheiluvammoja. Eli viikkosuunnitelma nitoo kaiken harjoittelun yhteen ja varmistaa ettei harjoittelussa tulisi takaiskuja, jotka hidastaisivat tavoitteen saavuttamista.

Harjoitusohjelmat

Urheilijan harjoitusohjelmat ovat yhtenäisiä eli ei ole useita eri palasia vaan kaikki ohjelman osiot palvelevat toinen toistaan. Ohjelmassa tärkeänä seikkana urheilijan harjoituksen aikainen palautuminen, joka on tärkeätä vammojen ehkäisyn kannalta.

Kuntoutuminen urheiluvammasta

Mikäli urheilijalla on jokin leikkaus tai vamma, joka on pakollinen huomioida niin ohjelma sisältää urheiluvamman huomioimisen ja siihen reagoinnin viikkosuunnitelmassa ja erillisenä kuntoutusohjelmana tukemaan urheilijan paluuta urheiluun täysipainoisesti.

OTA YHTEYTTÄ